Smyckesvård – Urberg Design

Smyckesvård

Generellt kan man säga att alla smycken mår bra av att förvaras torrt och att de exempelvis inte ligger i en låda och nöter mot andra smycken eller annat som kan orsaka repor och skador.

Olika typer av sammanfogningar kan vara mer eller mindre känsliga för belastning eller fukt. Mina produkter löds i den mån det är möjligt, om inte använder vi lim som skall vara både tåligt och följsamt, men självklart finns det gränser för vilken behandling produkterna kan utsätts för. 

Tunn och skör tråd och plåt i metall bör naturligtvis hanteras extra varligt.

Vid rengöring bör man först och främst tänka på vilket material kreationen som skall rengöras är skapad i och hur objektet är utformat och utifrån det välja lämplig metod. Och oavsett vald metod för rengöring - se till att alltid torka riktigt torrt.

Om man inte kommer åt att torka torrt i svåråtkomliga skrymslen kan ett alternativ vara blåsa med en hårfön. Se dock upp med hög värme då eventuell limning kan mjukna och kan då deformeras eller lossna.

Tänk även på att hudprodukter, parfym och dylikt kan påverka ytan.

Läs mer under "Material".

 

Laga

Ibland kan även smycken behöva en vänligt handtag, omhändertagande.

Utifrån mina grundvärderingar erbjuder jag därför självklart en möjlighet till lagning av mina smycken.

Så här går det till:

Först tar kunden kontakt med mig via mail, info@urbergdesign.com.

Berätta kort om vad som har hänt, när och bifoga en bild på smycket och skadan för att jag sedan skall kunna bilda mig en uppfattning om skadan för att sedan kunna ge förslag på eventuell åtgärd.

Reservation för att produkten har utgått ur sortimentet/ material ej längre finns tillgängligt, och därför kan det behövas att vi finner andra lösningar.

Eller så kan smycket råkat ut för en olycka, en vårdslös hantering på endera  sätt.

Men, kanske är det så, att trotts ett tidlöst formspråk, önskar kunden remake på sitt/sina smycken. Då tar kunden kontakt, som ovan, och där i från tar vi processen vidare tillsammans.

Läs mer under "Villkor".