Ett urval bland hårsmycken. – Urberg Design

Ett urval bland hårsmycken.

Urberg Design

- Smyckeskonst med om-tanke som förmedlar en hantverkstradition och inger stolthet.

Nedan ett urval av min smyckeskonst, med fokus på hårsmycken, då den kategorin har mer "kropp" och där det ligger mer teknik och arbete bakom.

Jag vill här föreslå ett besök hos @urbergdesign på Instagram. Där visas en större bredd av både formspråk, produkter, material och tekniker.

Minst lika mycket vill jag rekommendera ett besöka på hemsidan där det fram för allt finns mycket att läsa, bland annat om den stabila grund på vilken mitt skapande vilar samt tankar och värderingar kring material, klimat och individ.

 

 

- Flera hårsmycken ur kollektionen "Lov´t", stylade samman. Genom kallsmide formad aluminiumplåt - ett restmaterial från lokal industri. (Foto: Lena Lee)

- Hårsmycke, girland med volym. Mässingstråd i flera dimensioner, vintage-, återbrukade- och europeiska kvalitetspärlor i glas. 

 

- Hårsmycke, ett skulpturalt unikt smycke. Aluminiumplåt, ett restmaterial från lokal industri, formad genom kallsmide, monterad på hårkam. 

- Par i brudkronor. Glödgad järntråd samt röda retropärlor i glas. (Foto: Åke Andersson)

 

- Brudkrona med den norrländska skogen som inspiration. Glödgad järntråd och blandade glaspärlor. (Foto: Åke Andersson)

- Brudkronan "Vid". En av fyra i installationen "Vid Din Sida Mor", 2011. Glödgad järntråd, återbrukade glaspärlor och prismor från en kristallkrona som gått i pension.

 

- Ett diadem i kollektionen "Ulli". Skulpterad i spilltyg, 100% svensk ull, på en vänlig båge.

- Diadem, ett unikt smycke, ger en känsla av lugg av  frusna löv. Som tidigare nämnt, aluminium och kallsmide på en vänlig båge draperad i spilltyg i 100% svensk ull. (Foto: Hanna Mellberg)

 

- Brudkronan "Din", ur nämnda installation. Glödgad järntråd och återbrukade pärlor i bergkristall och glas.

- Diadem "Ulli", skulpterat tygspill i 100% svensk ull, på en vänlig båge.