Ett urval bland hårsmycken. – Urberg Design

Ett urval bland hårsmycken.

Urberg Design

- Smyckeskonst med "om-tanke" som förmedlar en hantverkstradition och inger stolthet.

Nedan ett urval av min smyckeskonst, med fokus på hårsmycken, då den kategorin har mer "kropp" och där det ligger mer teknik och arbete bakom.

Jag vill tipsa om att besöka @urbergdesign på Instagram. Där visas en bredd av både formspråk, produkter, material och tekniker. På hemsidan finns, förutom shopen, mycket att läsa, allt från min värdegrund, tankar och värderingar kring material, klimat och individ till formspråk. 

 

 

- Flera hårsmycken ur kollektionen "Lov´t", stylade samman. Genom kallsmide formad aluminiumplåt - ett restmaterial från lokal industri. (Foto: Lena Lee)

- Hårsmycke, girland med volym. Mässingstråd i flera dimensioner, vintage-, återbrukade- och europeiska kvalitetspärlor i glas. 

 

- Hårsmycke, ett skulpturalt unikt smycke. Aluminiumplåt, ett restmaterial från lokal industri, formad genom kallsmide, monterad på hårkam. 

- Par i brudkronor. Glödgad järntråd samt röda retropärlor i glas. (Foto: Åke Andersson)

 

- Brudkrona med den norrländska skogen som inspiration. Glödgad järntråd och blandade glaspärlor. (Foto: Åke Andersson)

- Brudkronan "Vid". En av fyra i installationen "Vid Din Sida Mor", 2011. Glödgad järntråd, återbrukade glaspärlor och prismor från en kristallkrona som gått i pension.

 

- Ett diadem i kollektionen "Ulli". Skulpterad i spilltyg, 100% svensk ull, på en vänlig båge.

- Diadem, ett unikt smycke, ger en känsla av lugg av  frusna löv. Som tidigare nämnt, aluminium och kallsmide på en vänlig båge draperad i spilltyg i 100% svensk ull. (Foto: Hanna Mellberg)

 

- Brudkronan "Din", ur nämnda installation. Glödgad järntråd och återbrukade pärlor i bergkristall och glas.

- Diadem "Ulli", skulpterat tygspill i 100% svensk ull, på en vänlig båge.