Milano Jewelry Week 2021-2022 – Urberg Design

Milano Jewelry Week 2021-2022

Jag hade en dröm, en vision, om att en dag placera min genuint- och genomgående hållbara smyckenskonst i Milano. Vid en av världens mest prestigefulla och främsta utställningar inom branschen. 

Tänk er min förvåning då representanter från MJW, i början av 2021, kontaktade miv via pm på socialmedia. De hade funnit mitt konto, besök hemsidan www.urbergdesign.com  och fullkomligt älskade mina produkter och mitt tydliga fokus på hållbarhet. De önskade bjuda in mig till utställningen!

Milano Jewelry Week - Front page

På grund av pandemin ändrades datum för evenemanget ett antal gånger, men så till slut bar det av till Italien och Milano i oktober 2022. Dit både jag och två av mina unika kreationer reste. 

Jag valde att ställa ut i utställningen "Artistar Jewels", en av flera olika utställningar inom själva evenemanget. 

Utställningarna hölls på historiska, vackra och pampiga lokaler/ byggnader runt om Milanos innersta vackra centrum. 

I samband med Artistar Jewels presenterades mig och mina valda kreationer i den voluminösa årsboken. 

  

Utöver utställning och årsbok fick jag även möjlighet till en individuell kreatörs sida på Over Jewels, MJW´s e-commerce. 

Artistar Jewels - Collective exhibition

Over Jewels - Artist page at MJW´s  e-commerce 

 

Att fysiskt stå inför sin egen smyckeskonst, i pampiga lokaler, med smycken av branschkollegor från världens alla hörn, det är svårt att sätta ord på. 

      

Stunden då jag stod där inför hundratals smycken och insåg min egen nivå av formspråk, utforskande av material, val av teknik, fantasi och fokus på hållbarhet - i relation till andras kreationer, rörde mig på djupet. En känsla av styrka och stolthet landade som en varm och trygg omfamning runt min inre person. 

Att visa mitt skapande på den internationella marknaden var och är fortsatt ett tydlig steg för Urberg Design och mig som kreatör. 

Att bygga sin verksamhet, att bygga sitt varumärke under pandemi, i tider av krig och med en ekonomisk kris - är allt annat än medvind. Men, jag nyttjar passion, motivation och inre glöd och övertygelse för att hålla ut, för att arbeta vidare. 

Jag fick mängder av uppmuntran, beröm, bekräftelse och heja heja från besökare, branschkollegor och allehanda smyckesfantaster för mina skapelser och mina val av material och att jag så beslutsamt håller mitt fokus - den holistiska blicken på hållbarhet. 

Att nå ut på marknaden, regionalt som internationellt, nå relevanta kunder och finna matchande återförsäljare. Det är i sanning min största utmaning. 

Att tagga, dela, sprida ordet, det gör skillnad! Inget vet vad det ena eller andra kan leda till, det vi vet är att om inget gör händer inget heller.

Tack på förhand för ni på olika sätt stöttar mig och min strävan om att bidra till förändring och besmycka med hållbarhet i fokus, tack fina människor!

Tillsammans gör vi skillnad och Let´s stay eco fab! 

 

Stina Urberg - grundare av Urberg Design, designer, smyckeskonstnär och "materialdetektiv"

      

 

 

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända