Flytten till drömmen stundar! – Urberg Design

Flytten till drömmen stundar!

Dagarna rusar, i en alldeles ohygglig takt, jösses, ur skall allt hinnas klart?!

Hantverkarna är långt i från färdiga och om en månad går flyttlasset

*pendlar-mellan-panikstress-och-ubercoolnes*

Samtidigt kan det inte gå snabbt nog! Som vi längtar! 

Att mitt i livet fatta ett beslut om att byta livsstil, byta stad mot glesbygd. Ta steget och verkligt ge sina drömmar en verklig chans. Än om det på många sätt känns smått läskigt, är det samtidigt så förankrat, genomtänkt och känns så innerligt rätt. 

Livet är för kort för att låta "tänk om" och obefogade rädslor hindra strävan efter att leva drömmen. 

Ett av mina löften till mig själv, är att göra allt jag kan för att inte bli en bitter åldring (om en får privilegiet att få hänga kvar till mungipor, ögonlock, hörsel och behåring söker sig allt närmare jorden en vandrar på). 

Ett sätt tror jag är att våga. Våga testa, det som ligger inom rimliga gränser och möjligheter. Söka fånga roten i en längtan. Ge chanser, möjligheter till det där drömmar vilar. Hellre pröva och upptäcka att det inte fungerat, än att år efter annat tänka "..tänk om...". 

Det underlättar att ens partner när liknande drömmar, liknande längtan. Att båda önskar den andre nå långt med sina begåvningar och längtan.

*tacksam-är-jag-i att-ha-det-just-så* 

Min partners dras med en arbetsskada som utreds och vi kan bara hoppas på det bästa. Kanske tvingas han byta yrke, men i det ser han samtidigt möjligheter.

Själv dras jag med post Covid sedan årsskiftet 21/22,en sak i taget, en dag i taget, så löser det sig, är ett mantra som stärker. 

Jag älskar den stad jag bott i sedan 1998. Umeå, där det i det sociala klimatet är högt i tak, en ung stad med utrymme för ömmest folk och deras intressen. Umeå kommer alltid att vara "min stad" i hjärtat, men längtan efter naturen, större utrymmen för ateljé och verkstad, kunna hålla höns, odla och att kunna springa naken i regnet när hels jag vill - det lockar mig bort trotts kärleken till Umeå. 

Ett rum i bostadshuset kommer att bli en temporär ateljé, i väntan på att fähuset i ladugården skrubbas, renoverad och anpassas till min verksamhet.

Min förhoppning är att kunna bearbeta beställningar under junli, men, i dagsläget är det oklart.

För att garantera sina semestersmycken måste ordern läggas före den 1 juni. 

Följ gärna vår resa på Instagram: @solbacken2.0

Fånga- och lev drömmen y´all, försök åtminstone! 

Stina U 

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända