Smyckesvård – Urberg Design

Smyckesvård

Generellt kan man säga att alla smycken mår bra av att förvaras torrt och att de exempelvis inte ligger i en låda och nöter mot andra smycken eller annat som kan orsaka repor och skador.

Olika typer av sammanfogningar kan vara mer eller mindre känsliga för belastning eller fukt. Våra produkter löds i den mån det är möjligt, om inte använder vi lim som skall vara både tåligt och följsamt, men självklart finns det gränser för vilken behandling produkterna kan utsätts för. 

Tunn och skör metall -tråd och -plåt eller exempelvis små detaljer bör naturligtvis hanteras extra varligt.

Vid rengöring bör man först och främst tänka på vilket material kreationen som skall rengöras är skapad i och hur objektet är utformat och utifrån det välja lämplig metod. Och oavsett vald rengöringsmetod se till att alltid torka riktigt torrt efteråt.

Om man inte kommer åt att torka torrt i svåråtkomliga skrymslen kan ett alternativ vara blåsa med en hårfön.Se dock upp med hög värme då eventuell limning kan mjukna och vid brysk hantering kan då limningen deformeras eller lossna.

Tänk även på att hudprodukter, parfym och dylikt kan påverka ytan.

 

Laga

Ibland kan även smycken kan behöva en omtanke.

Utifrån våra grundvärderingar erbjuder jag en möjlighet till lagning av våra smycken.

Så här går det till:

Först tar kunden kontakt med mig via mail, info@urbergdesign.com. Berätta kort om vad som har hänt, när och bifoga en bild på smycket och skadan för att jag sedan skall kunna bilda mig en uppfattning om skadan för att sedan kunna ge förslag på eventuell åtgärd.

Reservation för att produkten har utgått ur sortimentet och därför kan det behövas att jag finner andra lösningar.

Eller att smycket råkat ut för vårdslöst bruk på något sätt.

Läs mer under "Villkor".