De fyra nyckelorden – Urberg Design

De fyra nyckelorden

Hudvänlig  Hållbar  Själfull  Omtanke

Fyra ord som ständigt är i fokus i mitt skapande, i Urberg Design, i stort som  smått. Ord som både lyfter-, driver-, utmanar och inspirerar mig. 

Jag erbjuder smycken med liten klimatbelastning och -påverkan, genom en rad olika parametrar.

Genom ett kvalitativt och gediget hantverk och genom ett tidlöst- och själfullt formspråk skall mina smycken kunna nyttjas under lång tid. Om så önskas skall även dessa kunna ärvas genom generationer.        

Ständigt är jag lyhörd för- och på jakt efter nya möjligheter och lösningar till återbruk istället för inköp av nyproducerat material.

När det krävs kompletteringar av verktyg och utrustning är begagnat alltid det första alternativet som undersöks.

Något jag alltid prioriterar i största möjliga mån är hudvänliga material för ett hållbart bärande av våra smycken och för en hållbar produktion, för allas hälsa.

En hållbar arbetsmiljö för mig som konsthantverkare hör också till dessa nyckelord. Även smyckeskonstnären skall vara hållbar och då krävs god belysning, luftkvalité, ergonomiska arbetsstationer samt hörselskydd etc.

Min familj skall vara trygga med-, kunna känna delaktighet och stolthet över verksamheten jag driver och det jag skapar.

För tanken om den ”hållbara individen” i samhället har jag ett samarbete med en av Umeåkommuns dagliga verksamheter, något som ligger mig varmt om hjärtat. De syr de fickor mina smycken kommer i till kunden. Fickorna sys i spilltyg från en lokal firma som arbetar med inredning och bland annat syr upp inredningsprodukter till både privatpersoner och företag. Tyget är 100% svensk ull. Undantagsvis sys även fickorna i annat restmaterial, bland annat i olika nyanser av sammet.  

Delar av det spillmaterial som jag själv inte kan återbruka i verksamheten skänker jag till den lokala barnomsorgen för ett stimulerande skapande, med en känsla av "pass it forward" av skaparglädjen, istället för att kassera.

Övrigt sorteras och hanteras korrekt av Umeå kommun. 

Jag erbjuder även möjligheten till att hyra smycken bland de smycken som finns tillgängliga i studion.  

Vid frågor kontakta mig via kontakt@urbergdesign.com 

Tack för att du läst!

/ Stina